Серджан Бюйюкедес

Той е съавтор на A Saygunian Approach to the Study of Harmony, а неговите произведения за обучение на слуха са публикувани в Tonal Sight-Singing I на Madanoglu.

Живял(а): 1989 -

Националност: Турция

    Серджан Бюйюкедес е роден през 1989 г. в Истанбул. Започва музикалното си образование като студент по кларинет през 2000 г. в Държавната консерватория на Истанбулския университет за изящни изкуства Мимар Синан. Там той учи кларинет при Ебру Мине Сонакън. През 2003 г. става студент по композиция в същия университет при Мехмет Немутлу. След като завършва бакалавърска степен продължава обучението си като магистър и получава напътствия от Хасан Учарсу. Получава магистърска степен по композиция през 2013 г., а през 2021 г. започва втората си магистърска степен като студент по кларинет, отново при Сонакън.
    Като кларинетист той участва в различни оркестри като Истанбулския филхармоничен оркестър на Борусан, Държавния симфоничен оркестър на провинция Бурса, Истанбулския хор на кларинетите и Турския младежки симфоничен оркестър.
    От 2010 г. преподава кларинет, солфеж, оркестър, хор, хармония, инструментознание в Университета за изящни изкуства Мимар Синан и други институции.
    Пиесите на Буюкедес са изпълнявани на различни сцени из цяла Турция. Дипломното му произведение Üç Si bemol Klarnet için Konçerto (Концерт за три кларинета в си бемол) е изпълнено с неговите състуденти Оя Карабей, Чагдаш Енгин и Истанбулския държавен симфоничен оркестър. Неговите многобройни аранжименти на народни песни са изпълнени от видни ансамбли като Истанбулския флейтов ансамбъл и Истанбулския хор на кларинетите.
    Той е съавтор на A Saygunian Approach to the Study of Harmony, а неговите произведения за обучение на слуха са публикувани в Tonal Sight-Singing I на Madanoglu.