Concert-program-July-2023

Концертна програма – юли 2023

Започваме с творческа битка между Теодосий Спасов и Борислав Йоцов. Въоръжени с кавал и кларинет, двамата музиканти ще сътворят зрелищен двубой на сцената в зала “Проф. Венета Вичева”. В концерта ще прозвучат творби само от български композитори. Подготвени са изпълнения на Концерт за кавал, кларинет и оркестър от Теодосий Спасов и Концерт за кавал, кларинет […]

Започваме с творческа битка между Теодосий Спасов и Борислав Йоцов. Въоръжени с кавал и кларинет, двамата музиканти ще сътворят зрелищен двубой на сцената в зала “Проф. Венета Вичева”. В концерта ще прозвучат творби само от български композитори. Подготвени са изпълнения на Концерт за кавал, кларинет и оркестър от Теодосий Спасов и Концерт за кавал, кларинет и оркестър от Христо Йоцов.  Заедно с това ще бъдат изпълнени и „Три симфонични картини“ от Ангел Заберски.

Артистични и с ярки индивидуалности, двамата изпълнители ще влязат в творчески диалог на сцената, за да пресъздадат още по-въздействащо своите музикални послания.

Борислав Йоцов, който ще свири на кларинет, ще бъде и диригент на концерта.

Срещата с публиката е на 6 юли от 19:05 часа в зала “Проф. Венета Вичева”.

Теодосий Спасов VS. Борислав Йоцов

trumpet-pod-zvezdite-2023

На 13 юли се насладете на невероятна музика под открито небе. Каним ви на една незабравима вечер на сцена “Стария град”. Диригентът Любомир Денев-син и тромпетистът Петър Македонски подготвят цветна музикална програма с български, унгарски, руски и славянски корени. Под стените на Шуменската крепост ще се вдъхновите от величествения пейзаж, живата музика и уютната атмосфета. Началото на концерта е 20 часа, а Община Шумен ще осигури автобуси за желаещите да посетят събитието. 

Тромпет под звездите

Zakrivane-sezon-22-23-banner

Финалният акорд на творческия сезон ще бъде поставен на 20 юли. Под хладната сянка в двора на къща-музей Панчо Владигеров ще чуете нашите най-нови попълнения в оркестъра, които ще се изявят като солисти – Константин Адамов /цигулка/, Михаела Добрева /фагот/, Радостин Златинов /кларинет/. Съвсем заслужено концертмайсторът Гергана Петрова също ще се изяви, а като гост сме поканили и обоиста Йоан Кьосев. 

Последният концерт за това лято започва в 19:35 часа. Заповядайте!

Закриване на сезон 2022/2023