april-2024

Концертна програма – април 2024

Потопете се в свят на музикални съкровища този април! 4 април – Настояще и бъдеще Изживейте пиано х3 със завладяващо изпълнение на клавирното дуо “Атмосфери” и талантливия млад пианист Божидар Лазаров. Диригентът Симон Павлов ще поведе оркестъра през магията на Концерт за пиано № 11 от Моцарт и Квартет оп. 25 от Йоханес Брамс, преработен […]

април 11, 2024

Потопете се в свят на музикални съкровища този април!

4 април – Настояще и бъдеще

Изживейте пиано х3 със завладяващо изпълнение на клавирното дуо “Атмосфери” и талантливия млад пианист Божидар Лазаров. Диригентът Симон Павлов ще поведе оркестъра през магията на Концерт за пиано № 11 от Моцарт и Квартет оп. 25 от Йоханес Брамс, преработен за четири ръце и струнен оркестър. Бъдете част от това хипнотизиращо пътешествие в настоящето и бъдещето на класическата музика!

11 април – Та-та-та-таа – Бетовен 5

Отпразнувайте победата над съдбата със знаменитата Пета симфония на Бетовен. Пригответе се за една вълнуваща драматична вечер с музиката на Бетовен и Сен-Санс. Диригентът Любомир Денев-син и солистът Атанас Кръстев /виолончело/ ще се качат на сцената на Концертна Зала „проф. Венета Вичева“, за да изпълнят революционните и мощни шедьоври на Бетовен и Сен-Санс.
ta-ta-ta-taa-event

18 април – „Класически и филмови шедьоври“

Изживейте върховното съчетание на класическа и филмова музика с виртуозния пианист Георги Черкин! От „Лунната соната“ на Бетовен до „Годишните времена“ на Чайковски, Черкин ще ви зашемети с любими клавирни творби, претворени от него за пиано и симфоничен оркестър. Припомнете си музиката от филмовите хитове „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и „Индиана Джоунс“, заедно с мелодиите от най-добрите български детски филми като „Войната на таралежите“ и „С деца на море“. Не пропускайте тази необикновена вечер на музикална и кино магия!

25 април – Рамо до рамо с НУИ “Добри Христов“

Подкрепете младите таланти от Националното училище по изкуствата “Добри Христов” гр. Варна. Те застават рамо до рамо сред оркестъра и под светлините на прожектора като солисти. Постиженията на учениците по пиано, контрабас, кларинет и акордеон ще бъдат наградени с концерт под палката на диригента Любомир Александров. Разнообразна програма ще демонстрира устойчивото развитие на младото поколение. Вижте бъдещето на класическата музика и подкрепете усилията и дарбата на младежите.
 Запазете своите билети сега за един незабравим месец на музикално съвършенство!