march-2024

Концертна програма – март 2024

Букет от завладяващи концерти през март: 7 март – “Усещане за жена” Потопете се в страстните мелодии на „Усещане за жена“. Музикалният проект на певицата Надя Тончева пресъздава женската красота и темперамент. Под палката на диригента Цанислав Петков се насладете на вечни танга и емблематични песни от артисти като Едит Пиаф, Сара Вон и други. […]

Букет от завладяващи концерти през март:

7 март – “Усещане за жена”

Потопете се в страстните мелодии на „Усещане за жена“. Музикалният проект на певицата Надя Тончева пресъздава женската красота и темперамент. Под палката на диригента Цанислав Петков се насладете на вечни танга и емблематични песни от артисти като Едит Пиаф, Сара Вон и други. Заедно с музикантите Ангел Заберски, Веселин Веселинов – Еко и Емил Тасев вечерта обещава да бъде един незабравим музикален празник. 

14 март – 125 години Панчо Владигеров 

Отбелязваме с концерт рождението на Панчо Владигеров. Композиторът, чийто музикален път започва в Шумен и стига до световния подиум. Тази година поставяме акцент върху вокалното му творчество с пиеси за глас, които Славил Димитров оркестрира и ще дирижира специално за шуменския симфоничен оркестър. 

 

21 март – “Красотата на XX век”

Изживейте „Красотата на 20 век” на 21 март под диригентството на Любомир Денев-син. Солистите Мартин Павлов /флейта/ и Деян Иванов /обой/ ще ви зашеметят с пиеси за флейта, обой и английски рог в съпровод на струнен оркестър. Кулминацията на вечерта ще бъде със симфоничната поема на Морис Равел „Гробът на Купрен“.presechni-tochki-2024

28 март – “Пресечни точки” 

Станете свидетели на „Пресечни точки“ – концерт, подчертаващ таланта, зародил се Шумен и развил извън пределите на страната. Диригентът Несрин Байрамогуларъ и пианистът Станислав Димитров, и двамата родени в Шумен, сега преуспяващи в чужбина. Те ще представят произведения от Вагнер, Лист и Шуберт. 

30 март – Класика в събота вечер

И накрая, не пропускайте съботното ни рандеву. Под палката на Иван Илиев ще блесне пианистът Джулиан Шлосер, който пристига специално от Германия с произведения от Моцарт и Бетовен. 

Присъединете се към нас в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ за един изключителен месец на музикално разнообразие и съвършенство. Срещите са в 18:35 часа.