program-may-2024

Концертна програма – май 2024

Пригответе се за музикално пътешествие като никое друго със Симфониета – Шумен този май! 🎶 🎈 9 май – Каним всички деца и техните родители за едно вълшебно приключение! Заповядайте на любимата симфонична приказка „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев. Виктор Ибришимов и оркестърът под палката на Любомир Денев-син ще разкажат за приключенията на малкия […]

април 26, 2024

Пригответе се за музикално пътешествие като никое друго със Симфониета – Шумен този май! 🎶

peter-and-the-wolf

🎈 9 май – Каним всички деца и техните родители за едно вълшебно приключение! Заповядайте на любимата симфонична приказка „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев. Виктор Ибришимов и оркестърът под палката на Любомир Денев-син ще разкажат за приключенията на малкия Петя и неговите срещи с вълка, патето, котката и другите герои, които среща. Това очарователно представление обещава да зарадва публиката от всички възрасти.

nedyalkov-karaivanov

🎸 16 май – Не пропускайте дългоочаквания концерт с китариста Цветан Недялков и диригент Стоян Караиванов! След кратко забавяне двамата отново са в топ форма, готови да завладеят публиката в Шумен. Насладете се на вечните шедьоври на Моцарт – увертюрата „Сватбата на Фигаро“ и очарователната „Малка нощна музика“. Освен това Недялков ще демонстрира своята виртуозност с Концерт за китара от бразилския композитор Ейтор Вила Лобос.

 

🎉 23 май – Присъединете се към нас за една празнична вечер с харизматичния диригент Цанислав Петков! В навечерието на Деня на българската просвета и славянската писменост се потопете в изключителни произведения от български, чешки, руски и полски композитори. Също както “Виенски бал” и “Усещане за жена”, и този спектакъл начело с Цанислав Петков обещава да превърне вечерта в незабравимо преживяване за всички.

 

🌟 28 май (вторник) – „Рамо до рамо“ с ученици от НМУ “Любомир Пипков” – София. Станете свидетели на бъдещия потенциал на българската музикална сцена, докато талантливи млади музиканти излизат на сцената заедно с опитните оркестранти на Симфониета. Под палката на диригента Славил Димитров този концерт е доказателство за яркия талант, който развива България.

 

Запазете местата си в зала “Проф. Венета Вичева” и не пропускайте тези незабравими симфонични изживявания! 🎵✨