Концертна програма – октомври 2022

Есента настъпва с цялото си изобилие от цветове и приятна топлина. Такава е и октомврийска програма на Симфониета Шумен – богата с млади диригенти, с чудесни солисти, хубава музика и много настроение. Не сме забравили и най-малките ни почитатели със специално подготвена детска програма. Направете своя избор, а ние ви очакваме в зала „Проф. В. […]

септември 30, 2022

Есента настъпва с цялото си изобилие от цветове и приятна топлина. Такава е и октомврийска програма на Симфониета Шумен – богата с млади диригенти, с чудесни солисти, хубава музика и много настроение. Не сме забравили и най-малките ни почитатели със специално подготвена детска програма. Направете своя избор, а ние ви очакваме в зала „Проф. В. Вичева“!

На 06 октомври ще открием официално сезона с произведения на Брамс и Владигеров под диригентската палка на Калина Василева. Ще ни гостува един многообещаващият млад пианист Емануил Иванов.

С концерта на 13 октомври отбелязваме 290 години от рождението на Йозеф Хайдн. Любомир Денев – младши /диригент/ и Атанас Кръстев /виолончело/ ще ни предложат завладяваща музика от Хайдн и Шостакович.

На 20 октомври ще ни гостува проф. Атанас Куртев /пиано/ за да се насладим на Концерти за пиано № 3 и 5 от Бетовен.