programa-septemvri-2023

Концертна програма – септември 2023

Септември ще бъде месец на пианото Симфониета – Шумен започва новия си творчески сезон с клавирна трилогия.  Барок и Романтизъм На 14 септември гостува харизматичният пианист Веско Стамболов. В последните години неговите интереси са насочени към ценни, но по-рядко изпълнявани клавирни творби. Сигурно ще си спомните концертите на Пипков, Големинов и Хенрик Гурецки, които той […]

Септември ще бъде месец на пианото

Симфониета – Шумен започва новия си творчески сезон с клавирна трилогия. 

Барок и Романтизъм

На 14 септември гостува харизматичният пианист Веско Стамболов. В последните години неговите интереси са насочени към ценни, но по-рядко изпълнявани клавирни творби. Сигурно ще си спомните концертите на Пипков, Големинов и Хенрик Гурецки, които той осъществи с нашия оркестър. Този път Стамболов ни предлага по-позната програма – ще се разходим от Барока до Романтизма с клавирни концерти от Й.С.Бах и Шопен. 


Цикъл „Настояще и бъдеще“: Роксана Богданова и млади пианисти

Първият концерт от цикъла “Настояще и бъдеще” е на 21 септември. Завръщане на шуменска сцена ще направи Роксана Богданова. Родената в Шумен пианистка е дългогодишен преподавател в АМТИИ “Прод. Асен Диамандиев” в Пловдив. Заедно с нея ще се изявят пианистите Димитър Наков, Диана Гяурова и Борис Дюлгеров. В програмата ще чуем Бетовен, Менделсон и Шостакович.


Симбиотично: Класика и Джаз 85 години от рождението на Милчо Левиев

Запазете датата 28 септември за sympho jazz концерт. Ще отбележим 85-та годишнина от рождението на големия български музикант Милчо Левиев с неговите Вариации на тема от Корели. Тях ще изпълни пианистът Николай Желязков, докторант в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Симбиозата между класика и джаз е допълнена с творби от Джордж Гершуин, Уили Остийн и др.

 

  • Начало на събитията 19:05 часа
  • Място: Концертна зала “Проф. Венета Вичева”
  • Билети на място един час преди концерта или на 0879 321033.