Александрина Михайлова – сопран

Александрина Михайлова е родена на 10.04.1998 в град Шумен. На 7-годишна възраст започва да свири на пиано в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Здравка Христова. Участва в редица концерти и конкурси като пианистка. Също така е и дългогодишна хористка в детски хор „Бодра песен“. На 14-годишна възраст започва да се занимава с […]

Александрина Михайлова е родена на 10.04.1998 в град Шумен. На 7-годишна възраст започва да свири на пиано в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Здравка Христова. Участва в редица концерти и конкурси като пианистка. Също така е и дългогодишна хористка в детски хор „Бодра песен“. На 14-годишна възраст започва да се занимава с оперно пеене Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Недка Телбизова. Скоро започват изявите й на концерти и конкурси. Печели редица конкурси сред които конкурса VIVAVOCE 2015 на името на Гена Димитрова в град София, където печели специалната награда и първо място на международния конкурс „Франц Шуберт“ в град Русе през 2014. Участва в няколко концерта със Симфониета – Шумен.

През 2016 се явява на прослушването за майсторския клас на примата Райна Кабаиванска в София. Маестрата я забелязва и я взема в майсторския си клас, но тъй като Александрина още не е завършила училище и все още не знае италиански не може да отиде в Италия. През 2017 отново взема участие в майсторския клас, вече завършила училище и с познания по италиански, при което маестрата й дава стипендия за обучение в майсторския й клас в Модена. Вече две години Александрина е част от майсторския клас на примата и се обучава в музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена. Участва в концерти като част от майсторския клас в редица градове като София, Бургас, Модена, Варезе, Мирандола, а през май месец тази година взе участие в Муждонародния конкурс за певци „Гена Димитрова“ в град Плевен, където печели второ място.