martin-pavlov-dean-ivanov

Деян Иванов

Завършва Висшата консерватория за музика “Саар” в град Саарбрюкен, Германия.

Роден/а:

Националност: България

Изяви в: Европа и Азия

Деян Иванов е роден през 1997 г. в град София. Започва да свири на обой на 12 годишна възраст в класа на Костадин Йоцов в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

Още от ранна възраст започва да свири във Филхармония “Пионер’’, с която концертира в България и Европа. Участва в множество майсторски класове, от които при проф. Давид Валтер и проф. Христо Късметски.

На 18 годишна възраст, заминава за Германия, където започва да учи във Висше музикално училище „Саар“ при проф. Филип Тондре, Матю Петижан и Стефан Егелинг, където получава задълбочени познания по солово, камерно, оркестрово и бароково свирене.

Лауреат е на множество национални и международни конкурси. Има възможността да свири в множество оркестри в България (СО на БНР, Софийска опера и балет, Нов симфоничен оркестър, Класик ФМ Оркестър, Симфониета Видин, Русенска филхармония и др.), Германия (Saarländisches Staatstheater, Deutsche Radio Philharmonie, Berlin Metropolitan Orchestra и др.), Люксембург, Франция и да концертира в цяла Европа и Азия. Изявите му като солист са със СО на БНР, Класик ФМ Оркестър и др.

От ноември 2021г. до октомври 2022г. е соло-обоист в Симфониета Видин, а от октомври 2022 е соло-обоист в Държавна опера Стара Загора.