Хасан и Ибрахим Игнатови

Мечтаят да прославят България на международните музикални сцени

Роден/а: 2003

Националност: България

Изяви в: България, Австрия, Русия, Англия, САЩ, Германия и други

Хасан и Ибрахим Игнатови са български пианисти, носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Двамата се интересуват от класическата музика, от произведения на известни европейски и световни композитори като Моцарт Бетовен, Владигеров и др.

Първи музикални напътствия двамата братя получават от баща си Денис Игнатов. С пиано се занимават от 2011 г. с клавирен педагог Маринела Маринова. По-късно до юни 2018 г. са ученици в класа по пиано на известния български клавирен педагог Мария Гинева в “Националното Училище по Изкуствата” в гр. Варна, а в момента са младши студенти в Берлинска музикална академия „Ханс Айслер“, в класа по пиано на проф. Биргита Воленвебер.

Имат издадени 3 сборника със собствени композиции. Осъществяват богата концертна дейност както в България, така и в чужбина – САЩ, Русия, Германия, Полша, Англия, Нидерландия, Малта, Австрия, Турция, Северна Македония, Обединени Арабски Емирства и други. Виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим Игнатови са поканени да участват като онлайн жури на Евровизия 2020 в Eurojury, водещото телевизионно шоу на Eurovoix. Освен това бяха сред поканените пианисти да представят България на световното изложение “EXPO2020” Dubai. През 2021 печелят две първи награди и Гранд При на ХХІV Международен Младежки Музикален Конкурс „НАДЕЖДИ , ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ” гр. Добрич, 06–10.09.2021 г.