Кръстин Настев

КРЪСТИН НАСТЕВ е млад, талантлив и динамичен диригент, който се развива като оркестров и оперен диригент. През последните три сезона дирижира най–големите състави на страната: дебютира в Софийската опера със „Селска чест“ на Маскани, дирижира тържествения концерт по случай Националния празник Софийската филхармония и Националния Филхармоничен Хор в присъстввието на Президента на България и осъществява записи […]

КРЪСТИН НАСТЕВ е млад, талантлив и динамичен диригент, който се развива като оркестров и оперен диригент. През последните три сезона дирижира най–големите състави на страната: дебютира в Софийската опера със „Селска чест“ на Маскани, дирижира тържествения концерт по случай Националния празник Софийската филхармония и Националния Филхармоничен Хор в присъстввието на Президента на България и осъществява записи с оркестъра на Българското Национално Радио. Наскоро дебютира във Варненска опера и получава покана за постоянно сътрудничество.

Възпитаник на Музикалните академии в София, Барселона и Базел, Кръстин Настев взима участия в майсторски класове при водещите диригенти на съвремието и се връща със специална награда от международния конкурс за диригенти в Санкт-Петербург.

През годините дирижира Пловдивска опера, Плевенска филхармония, оркестрите на Анталия, Бурса и Ескишехир (Турция), хорът на Анкарското радио, Нидерландския симфониен оркестър в Еншеде, Младежкия оркестър на Малага (Испания), Симфониета Берлин и др.

Заедно с големия български хоров диригент Крикор Четинян основава и ръководи от 2015 г. Майсторски клас за диригенти в Пловдив.

От 2019 г. диригент във състава на Варненската опера.