Nesrin-Bayramogullari

Несрин Байрамогуларъ

Роден е в Шумен, през 1990 г. емигрира в Турция. Завършва Консерваторията „Роберт Шуман“ в Дюселдорф, Германия. Работи като диригент на академичния оркестър в Държавната консерватория в гр. Измир.

Роден/а: 1971 г.

Националност: Турция

Изяви в: Европа, Азия

Несрин Байрамогуларъ е роден е в гр. Шумен през 1971 г. Започва да се занимава с музика когато е на 7. На 13 е записан във Варненското музикално училище. През 1989 г. завършва средното си образование в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. Там той специализира виола в класа на Георги Найденов.

След като емигрира в Турция през 1990 г., продължава висшето си образование в Държавната консерватория в Измир. Премества в Консерваторията „Роберт Шуман“ в Дюселдорф, Германия през 1993 г. Там той се дипломира с отличие в класа на проф. Йоахим Крист.

Като студент в Германия започва работа като диригент и взима уроци от проф. Л. Хербиг, а по-късно продължава образованието си при маестро Димитър Караминков. През 2002 г. Несрин Байрамоглуларъ участва в майсторски клас в Сливен, където дирижира заключителния концерт. През 2005 г. Несрин отново получава покана да дирижира симфоничния оркестър в Сливен.

През 2010 г. записва да учи в Държавната консерватория в Измир в класа по дирижиране на маестро Ибрахим Язъджи и се дипломира през 2014 г.

По време на обучението си Несрин Байрамогуларъ осъществява множество изяви с държавните симфонични оркестри в Турция и с операта в Измир. Също така, е и диригент на академичния оркестър към Консерваторията в Измир.

През 2009-2010 г. участва в концерт на млади диригенти със симфоничния оркестър на Анталия.

През 2012 г. дирижира Измирския фестивален оркестър на официалното откриване на филмовия фестивал в Измир.

От 2012 г. Несрин Байрамогуларъ е диригент на Камерния оркестър на Бодрум като същевременно работи с камерния оркестър на Измир и камерния оркестър на Филхармоничното общество в Анталия.

През 2012 г. е поканен да дирижира академичния оркестър в Държавната консерватория в гр. Измир, където работи и до днес. Година по-късно е поканен за асистент-диригент в Държавната опера на Измир, където дирижира балетните спектакли „Силвия“ и „Жизел“.

Освен концертите си със симфоничните оркестри на Адана, Анталия и Измир, Несрин Байрамогуларъ води общообразователните концерти на симфоничния оркестър в Измир.

Между 2012-2015 Байрамоглуларъ дирижира концертите със студенте на Симфоничния оркестър в Измир, а от началото на сезон 2016/2017 работи като диригент. Изявите му на национален и световен подиум продължават заедно със световноизвестния диригент маестро Александр (Али) Рахбари.