Pavel-Zlatarov

Павел Златаров

Концертмайсторът на Софихса филхаромония започва обучението си по дирижиране през 2003 г. при проф. Васил Казанджиев. 5 години по-късно защитава с отличие магистърска степен по дирижиране в Борда на Кралските музикални колежи-Лондон.

Роден/а:

Националност: България

Изяви в:

Павел Златаров е концертмайстор на Софийска филхармония и един от ярките представители на българската цигулкова школа. Неговото обучение преминава под ръководството на изтъкнатите педагози проф. Минчо Минчев, проф. Дора Иванова, Людмила Иванова. Лауреат е на III награда на Международния конкурс за цигулари и пианисти „Панчо Владигеров“ в гр. Шумен, 1999г. През същата година е номиниран от слушателите на “Алегро Виваче” за млад музикант на годината.

Павел Златаров се изявява като солист на Софийска филхармония и други оркестри в страната. Като солист и камерен изпълнител е гостувал многократно в  Япония. През  периода 2002 – 2005 г. е канен като гост-концертмайстор на оркестъра на Fondazione Toscanini (Парма, Италия), където участва в симфонични и оперни проекти с диригенти като Лорин Маазел, Хосе Кура, Романо Гандолфи, Джанлуиджи Джелмети.  Гастролирал е в Южна Корея и Киргизстан. В сезоните на Софийска филхармония е партнирал на изтъкнати изпълнители като Пламена Мангова, Жан Бернар – Помие, Борис Бровцин, Александър Бузлов.

Обучението си по диригентско майсторство Павел Златаров започва през 2003 г. като частен ученик на проф. Васил Казанджиев. Една година по-късно той се включва в програмата за дистантно обучение на Борда на Кралските музикални колежи-Лондон (ABRSM) и през 2008г. защитава с отличие магистърска степен по дирижиране FRSM (Fellowship of Royal Schools of Music).

Павел Златаров дирижира с голям успех водещи симфонични и камерни състави като Софийската Филхармония, Плевенска филхармония, Симфониета „София“, AGBU Sofia Chamber Orchestra, Президентски камерен оркестър на Киргизстан. Той е редовен гост-диригент на образователните концерти на „Фортисимо Фамилия“ и Софийска филхармония.