Концерт на открито

Концерт на открито

Първият концерт под открито небе след края на извънредното положение у нас.

Симфониета Шумен изпълни вчера първия в България концерт под открито небе след края на извънредното положение у нас. Под диригентската палка на Станислав Ушев прозвучаха произведения на Панайот Пипков, Петко Стайнов, Моцарт, Григ, Бизе, Бармс и други.

Концертът, посветен на Деня на българската просвета и култура, беше организиран на открито в градината до сградата на община Шумен при спазване на строги противоепидемичните мерки – ограничен брой столове, осигурена дистанция между местата за сядане, контролни пунктове за вход и изход с осигурен дезинфектант за ръце.

Първият концерт беше изнесен в парка до сградата на Община Шумен. Той беше едно продължение на нашата дейност след тази принудителна пауза по време на карантината. Ние с нетърпение очаквахме да дойде моментът, в който най-после ще продължим да работим. И това се случи по едно щастливо съвпадение със скъпата дата за всеки българин 24 май, когато честваме Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Концертът беше в навечерието на празника – на 22 май. За нас той беше знаменателен, символичен, исторически, бих казал.

Цялото интервю с маестро Ушев може да прочетете в Argent Pub