monthly-program-january

Концертна програма – януари 2024

Симфониета Шумен посреща Новата година с триумфална каскада от три завладяващи концерта.    Виенски бал 📅 11 януари, четвъртък 🕣 18:35 часа 📍 Концертна зала „Проф. Венета Вичева“   Потопете се в изяществото и елегантността на виенските балове. Диригентът Цанислав Петков ще отведе публиката през репертоар от валсове, маршове и полки на фамилия Щраус. Влезте […]

Симфониета Шумен посреща Новата година с триумфална каскада от три завладяващи концерта. 

 

Виенски бал

📅 11 януари, четвъртък

🕣 18:35 часа

📍 Концертна зала „Проф. Венета Вичева“

 

Потопете се в изяществото и елегантността на виенските балове. Диригентът Цанислав Петков ще отведе публиката през репертоар от валсове, маршове и полки на фамилия Щраус. Влезте в разкошните бални зали на Виена и усетете изтънчеността на това музикално соаре.

 

Симфоничен концерт – Пабло Пегалагар Инес Симеонова

📅 18 януари, четвъртък

🕣 18:35 часа

📍 Концертна зала „Проф. Венета Вичева“

 

Воден от талантливия Пабло Пегалахар от Испания, носител на трета награда в Международния конкурс за млади диригенти, този концерт ще демонстрира на блясъка на Моцарт. Акцент в програмата е виртуозния Концерт за пиано и оркестър № 21 от Моцарт, който ще чуем в изпълнение на Инес Симеонова. Програмата красят още с увертюрата „Дон Жуан“ и Четвъртата симфония на Бетовен.

 

Рапсодия в синьо

📅 26 януари, петък

🕣 18:35 часа

📍 Концертна зала „Проф. Венета Вичева“

Диригентът Цанислав Петков отново застава на подиума пред оркестъра на Симфониета. Този път ще отведе публиката към САЩ и ще отбележим 125-ата годишнина от рождението на Джордж Гершуин. 


Всяко събитие обещава пътешествие през богатия гоблен от класически шедьоври. Празнувайте с нас 2024 и рождението на Моцарт, на чиято безсмъртна музика радва вече 268 години. Осигурете си билети и бъдете част от музикалната магия, която задава тона за една хармонична предстояща 2024 година.