ines-simeonova

Инес Симеонова

Родена е в Добрич. Работи в Нацинално музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

Роден/а:

Националност: България

Изяви в: Европа, САЩ

Инес Симеонова е родена в град Добрич. Учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ София в класа по пиано на Мариана Шикова, след което завършва бакалавърска и магистърска степен в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на проф. д-р Борислава Танева.

По настоящем Инес работи като акомпанятор-преподавател в НМУ „Любомир Пипков“ , като преподавател по камерна музика в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и преподавател по пиано в музикална школа „Art&Shock”.

Носител е на награди от национални и международни клавирни конкурси, сред които: II награда на Международния клавирен конкурс „Шуман-Брамс“, Пловдив; II награда на Международния клавирен конкурс в Крайова (Румъния); III награда на Международния фестивал и конкурс за пианисти в Ланкастър, САЩ; II награда на Международен конкурс “Албер Русел “. Инес е носител и на редица награди от конкурси по камерна музика: I награда на Международния конкурс „Франц Шуберт“, Русе; II награда на Международния конкурс за немска и австрийска музика, София; II и Специална награда от Международния клавирен конкурс по пиано на 6 и 8 ръце в Марктбердорф (Германия); I награда и специална награда за българско произведение на VII академичен конкурс за камерна музика в дуо с Теодора Атанасова (виолончело), София, България.

През годините си на обучение, както и след това, участва в различни национални и международни фестивали, сред които: „180 градуса“, „ICon Arts“ Трансилвания, Румъния; Лятна академия на изкуствата, Созопол, „Музиката на Европа“, „Софийски музикални седмици“, “Мартенски музикални дни“, „ppIANISSIMO“ и др. Била е и солист на различни симфонични оркестри от които – Академичния симфоничен оркестър към НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Пазарджишкия симфоничен оркестър и Видинския симфоничен оркестър.

Инес е участвала в концерти и майсторски класове в Словения, Германия, Австрия, Англия, Италия, Франция, САЩ, Индия и др.