Vasilenko Redkin Concert

Лауреатите Виктория Василенко и Сергей Редкин

Дата: февруари 18, 2020

Начало: 18:30 ч.

Място: Зала "Проф. Венета Вичева"

Двама от най-талантливите млади пианисти в Европа ще гостуват в Шумен. На 18 февруари от 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ Виктория Василенко и Сергей Редкин ще бъдат солисти в концерт под надслов „Лауреатите“. Под диригентската палка на Станислав Ушев те ще представят два от най-красивите романтични клавирни концерти – Вторият от Ференц Лист и Третият от Сергей Рахманинов. Още настроение ще добавят фрагменти от сюитите „Арлезианката“ от Жорж Бизе.

Не случайно наричат Виктория Василенко „Златното момиче на пианото“. Тя притежава 10 първи награди от авторитетни международни и национални конкурси. Няколко години е стипендиант на престижния фестивал за камерна музика „Музика Мунди” в Белгия, където свири като солист на Фестивалния оркестър под диригентството на прочутия Максим Венгеров.

Сергей Редкин не просто е носител на бронзово отличие в XV издание на конкурса П. И. Чайковски. Още преди това славата на пианиста се носи в цяла Европа. През март ще свири с оркестъра на Мариинския театър в Хамбург и Париж под палката на Валерий Гергиев, а след това ще изнесе няколко концерта в Белгия и Люксембург.

В Програмата: