Рейналдо Дроз – тенор

През 2021 г. печели първа награда в четвъртото издание на международния конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова” в гр. Плевен, България

Роден/а:

Националност: Испания

Изяви в: Редица европейски страни

Рейналдо Дроз е роден в Барселона. Завършва консерваторията „Симон Боливар“.

През 2017 г. дебютира като Неморино в операта „Любовен елексир“ от Гаетано Доницети, през същата година участва в майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет и печели стипендия от фондация „Райна Кабаиванска“ за продължаване на обучението си с голямата българска оперна певица в Музикалния институт „Веки-Тонели ” в Модена, Италия.

По време на обучението си при Кабаиванска получава възможността да дебютира в големи роли като Херцога на Мантова от Риголето на Джузепе Верди в „Teatro Municipal de Caracas” във Венецуела, Даниеле в Операта Бетли от Гаетано Доницети в Швейцария, 9-та симфония на Бетовен в Колумбия, отдавна изгубеният Реквием от Руджеро Леонкавало в Модена във възпоменателен концерт към паметта на Лучано Павароти, и Ернесто от операта „Дон Паскуале“ от Гаетано Доницети в „Софийската национална опера и балет“.

През 2021 г. печели първа награда в четвъртото издание на международния конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова” в гр. Плевен, България, а през 2022 г. печели първо място в конкурса „Анита Черкети” в Монтекозаро, Италия.