julian-schlosser

Джулиан Шлосер

Учи във Виена, изнасял е концерт в престижната Konzerthaus в австрийската столица.

Роден/а: 2007

Националност: Германия

Изяви в: Европа и Азия

Джулиан Шлосер е роден през 2007 година. Следва бакалавърска степен по пиано в Университета за музика и изкуства MUK във Виена в класа на професор д-р Йоханес Кропфич.

Преди това работи с професор д-р Кропфич в рамките на майсторски класове (по време на Международен клавирен конкурс Jenö Takács за млади пианисти, Виенски музикален семинар и Конкурс Брамс в Пьорчах).

Също така взема участие в майсторските класове с Малкълм Билсън, Ирен Русо, Анджей Пикул, композитора на филмова музика Юнис Мартинс и др.

Носител е на „Grand Prix“ на конкурса „Професор Йозеф Дихлер“ през 2023 г. Носител е на 1-ва награда на конкурса Young Piano Stars в Königswusterhausen (Бранденбург, Германия), 1-ва награда на конкурса за пиано Clavis и 1-ва награда на 22-рия международен конкурс Valsesia Musica Juniores 2021 в Италия.

Стига до финала на 23rd Osaka IMC в Осака, Япония в категорията соло пиано и получава наградата Espoir.

През юни 2022 г. изпълнява 20-ти концерт за пиано от В. А. Моцарт в Konzerthaus във Виена с оркестър Polymuse и диригент Антон Йерецки.

Има също няколко изяви в рамките на Фестивала Moz-Art в Глогниц, Австрия, като например солов концерт през декември 2022 г. и участие в Moz Art Гала вечер през януари 2023 г., както и концерт в Mürzzuschlag през август 2023 г. и концерт по повод 150-тата годишнина на от рождението на Рахманинов заедно с пианиста Алексей Корниенко през април 2023 г.