february-2024

Концертна програма – февруари 2024

С настъпването в месеца на любовта Симфониета – Шумен бърза да обяви гама от завладяващи концерти.    Поколения Изживейте хармония между поколенията, докато баща и син музицират заедно на сцената. Ганчо Ганчев, художествен ръководител и диригент на Варненската детско-юношеска опера, ще ръководи оркестъра, а Галин, пианист и трето поколение музикант, демонстрира изключителния си талант. Присъединете […]

януари 23, 2024

С настъпването в месеца на любовта Симфониета – Шумен бърза да обяви гама от завладяващи концерти. 
 

Поколения

Изживейте хармония между поколенията, докато баща и син музицират заедно на сцената. Ганчо Ганчев, художествен ръководител и диригент на Варненската детско-юношеска опера, ще ръководи оркестъра, а Галин, пианист и трето поколение музикант, демонстрира изключителния си талант. Присъединете се към нас на 1 февруари от 18:35 ч. в Концертна Зала „проф. Венета Вичева“ за една вечер на с комбинация между опит и младежки блясък.

Любов…или?

Любовта е в центъра на сцената на 8 февруари, докато Любомир Денев-син дирижира оркестъра в „Любов…или?“ С участието на известното сопрано Йоана Железчева и артистичния тенор Георги Динев, концертът ще съживи страстта и драмата на оперите „Аида“, „Мадам Бътерфлай“ и „Манон Леско“. Съпреживейте емоционалите трепети с най-изящните арии и дуети от 18:35 ч. в Концертна зала „Проф. Венета Вичева“.
 

Романтичен концерт

Отдайте се на романтичната чувственост на Шопен и не само на 15 февруари, оркестрирани от талантливия Славил Димитров. Солист ще бъде изключителната певица Роберта Ганова, която обещава вечер на музикална изящност, която резонира с духа на епохата на романтизма.
 

Атанас Куртев свири Моцарт 

Подгответе се за аристократичен финес с участието на пианиста Атанас Куртев. С повече от шест десетилетия концертна дейност на почти всички континенти, майсторството на Куртев ще блесне, докато свири Моцарт под палката на диригента Димитър Косев. Не пропускайте тази ценна вечер с ярка индивидуалност.
 

Дебюти

Месецът завършва с празник на изгряващите таланти в „Дебюти“ на 29 февруари. Двама обещаващи студенти от Националната музикална академия – диригентът Николай Хилендаров и виолончелистът Тодор Иванов, ще покажат своя младежки устрем към върховете. Усетете свежестта и енергията на тези млади музиканти.
 
Осигурете си места по-рано за тези музикални чудеса! Билети са налични онлайн и на място. Не пропускайте шанса да станете част от тези незабравими симфонични преживявания 🎶