december-2023

Концертна програма – ноември 2023

Програмата през ноември поставя на фокус флейта и глас. Ще гостуват артисти от Венецуела, Румъния и Белгия.  На 2 ноември проект “Рамо до рамо” в партньорство с фондация “Европейска музикална академия”. Солисти са двама изключителни флейтисти, всеки от които носи своя уникален талант на сцената. Омар Акоста, венецуелски флейтист, композитор, Номиниран за Латинските Грами за […]

Програмата през ноември поставя на фокус флейта и глас. Ще гостуват артисти от Венецуела, Румъния и Белгия. 

ramo-do-ramo

На 2 ноември проект “Рамо до рамо” в партньорство с фондация “Европейска музикална академия”. Солисти са двама изключителни флейтисти, всеки от които носи своя уникален талант на сцената. Омар Акоста, венецуелски флейтист, композитор, Номиниран за Латинските Грами за 2021 г.

До на сцената се присъединява талантливата София-Никол Велинова, 17-годишна ученичка в Националното музикално училище в София.

muzikal_i_opereta

На 9 ноември под светлината на прожекторите са мюзикъла и оперетата. Солистки ще са две момичета от Шумен – сопрани Яна Василева и Мадлен Цанков. Дирижира главният ни диригент Любомир Денев-син. Програмата включва арии от мюзикъли и оперети, които всички познаваме и харесваме, както и такива от съвременни български автори като Емелина Горчева-Димова, Любомир Денев. 

iliev-oltean

На 16 ноември гостува звезда на Националната опера в Букурещ – Кристина Олтеан. Тя ще представи знаменити арии за сопран от оперите “Травиата”, “Сицилиански вечерни”,  “Ромео и Жулиета”. Концертът е под надслов “Оперни шедьоври”. Дирижира Иван Илиев

berten-dollander-11-23

На 30 ноември посрещаме гост от Белгия. Флейтистът Бертен Д`Оландер ще представи Концерта за цигулка и оркестър от Менделсон, но в транскрипция за флейта. Самият Бертен работи в белгийския оркестър Musiques nouvelles и преподава в Кьолн, Германия. 

Между тези събития ще предложим и няколко образователни концерта за деца от 5 до 7 клас. Целта им е да помогнат на учителите по музика да преподадат заложеният в учебниците материал като например духови инструменти – дървени и медни, български композитори у др. Така учениците ще могат да чуят и усетят на живо музиката.